Toast met brie en bramen in rode wijn

Brie, is dat ook één van jullie favoriete kazen? Een goed glaasje rode wijn maakt het nog lekkerder. Of warme brie met een glaasje wijn? Beter wordt het niet, toch? Hieronder vind je een simpel gerechtje dat wij graag klaarmaken.


Ingredienten:

 • 1 bakje bramen
 • 1 fles rode wijn
 • 1 brie/camembert (bij voorkeur in een houten bakje)
 • 1 stokbrood
 • boter/olijfolie
 • walnoten

Bereidingswijze:

 1. Los twee theelepels suiker op in een halve fles rode wijn (dat kan bijvoorbeeld in de Domaine de la Pinède Merlot).
 2. Voeg daar een bakje verse braambessen aan toe. Laat de bramen minstens een halfuurtje weken in de wijn, hoe langer hoe beter.
 3. Snij een stokbrood in stevige sneetjes, leg ze op een bakplaat en besprenkel ze met een vleugje olijfolie of besmeer ze met wat boter. Laat de sneetjes enkele minuten toasten in een voorverwarmde oven (180°) totdat ze goudbruin zijn.
 4. Haal de brie uit het doosje en uit het papier, en snij de bovenkant eraf. Verpak de kaas in bakpapier en plaats die terug in het houten doosje. Als de brie niet in een doosje zat kan je hem ook in een kleine bakvorm doen, bijvoorbeeld voor muffins. Zet de brie ook in de oven op een bakplaat met bakpapier eronder, laat voor ongeveer 8 à 10 minuten zacht worden. Je kan gerust ook camembert gebruiken.
 5. Haal de brie uit de oven als hij warm en zacht genoeg is, en lepel de braambessen erop. Werk af met wat gehakte walnoten.

 

Lekker met een glaasje Domaine des Peyre ‘Le Petit Journal’. Of een fles, waarom ook niet?
Wine & cheese, yes please!

Deel uw mening