EVÍN WINE STORE & BAR: voor een lekker glaasje wijn of een leuk cadeau

EVÍN is in 4 jaar uitgegroeid tot een leuke ontmoetingsplek, waar mensen met een lekker glaasje wijn rustig kunnen bijpraten. Dat is ook waar we voor willen staan: een gezellige en ongedwongen sfeer, waarin iedereen zich op zijn gemak voelt. Weg van het snobisme dat wel eens rond wijn durft te hangen, weg van moeilijke woorden. Kwaliteitsvolle, lekkere én betaalbare wijn, dat is waar we voor staan. Je kan bij ons terecht voor een aperitiefje, maar ook voor een leuk cadeau, of een eigen tasting.


Wijnpakketten

Alles start bij onze wijnpakketten: een rood, een wit, een met bubbels, een seizoenspakket en een pluspakket. Ze bestaan elk uit 3 flessen wijn, die maandelijks veranderen.

Het rode en het witte pakket zijn gevuld met lekkere en betaalbare drinkwijntjes die je thuis bij een smakelijk gerecht serveert, in de zetel proeft na een lange werkdag of als cadeautje meeneemt naar je vrienden.
In het feestelijke bubbelspakket vind je drie flessen schuimwijn, denk maar aan: cava, prosecco, spumante of crémant. Ideaal voor een speciale gelegenheid, om te klinken met een glaasje bubbels.

Het seizoenspakket past heel gericht bij eten van het seizoen, en dat kan zowel rode, witte als roséwijn zijn. Zo zit er in het najaar een fles in die goed bij wild past, en in mei eentje die heerlijk is bij asperges.
In het pluspakket vind je steevast onze ietwat specialere wijnen met een uitgesproken karakter – het ideale cadeau voor wijnliefhebbers.


Nieuwe maand = nieuwe wijnen

De inhoud van onze vijf pakketten verandert altijd op de eerste dinsdag van de maand. Zo ontdek je telkens weer nieuwe wijnen. Je kan de wijnen van de maand kopen in de winkel, of komen proeven in de bar.

Klanten vragen ons soms: “Waarom verander je het aanbod wanneer je al een heerlijke wijn hebt gevonden?” Daar zit iets in, maar wij vinden het net heel fijn om telkens weer nieuwe smaken te proeven en nieuwe wijnen te ontdekken. De wijnwereld is oneindig groot, en nog elke dag ontdekken we een verrassende wijn of interessant weetje. Net dat maakt het allemaal extra leuk. Kan je echt geen afscheid nemen van je favoriet flesje? We bestellen er met plezier nog eentje bij.


The perfect gift

Zoek je nog een cadeautje voor je schoonvader, je zus of een vriend? Ontbreekt de inspiratie voor een originele attentie? Wijn is altijd een leuk om te krijgen (en geven!), en past bij elke gelegenheid. Je bent niet de enige die uren staat te twijfelen voor het wijnrek in de supermarkt, een fles uitkiezen als je geen rasechte kenner bent is niet eenvoudig.
That’s where we come in: we helpen je met plezier verder om de perfecte match te vinden tussen je wijn en je jarige moeder, verhuisde vriendin of kokkerellende kennis. Je kan bij ons terecht met al je vragen, ook via e-mail.
Mag het wat meer zijn, kies dan voor een wijnpakket. Je kan een van onze vooraf samengestelde pakketten kiezen, of er zelf eentje samenstellen met je persoonlijke favorieten. Ook daarbij helpen we je graag verder.
Geef je liever een cadeaubon? Dat kan ook. De houder van de bon kan dan kiezen voor een fles wijn uit de shop of een glaasje (of twee) in de bar. De bon kan ook gebruikt worden om een tasting met vrienden te organiseren.


Gentje, mooi prentje

EVÍN is gevestigd in het historisch centrum van Gent, tussen het Gravensteen en het AZ Sint-Lucas. In de gezellige Sint-Margrietstraat vind je nog tal van andere leuke zaken. EVÍN ligt op een steenworp verwijderd van het prachtige Prinsenhof, het Patershol en Oudburg. Zelfs de populaire Korenmarkt is maar een vijftal minuten wandelen. We zijn daardoor heel makkelijk te bereiken: te voet, met de fiets, met het openbaar vervoer én met de auto.
Wij wonen al ons hele leven in Gent, en zijn helemaal gek op de dynamische stad: er is altijd leven in de brouwerij, en overal zien we winkels, bars en restaurants vernieuwen en opstarten. Een heel leuk klimaat om je eigen zaak in te runnen én om in te wonen. Heb je dus zin in een dag of weekendje Gent? Spring gerust eens binnen!


Eventementen in EVÍN

Ook wij staan niet stil: enkele keren per maand organiseren we toffe evenementen in EVÍN. Zo houden we af en toe een stocksale met kelderrestjes. Daarnaast is er minstens één keer per semester een ‘Fountain of Youth’, speciaal voor de Gentse studenten. We maken er een sfeervolle avond van met een dj-set en een happy hour, leuk om de rest van je avond goed in te zetten.
Ieder jaar organiseren we ook ’10 DAYS OF WINE’ tijdens de Gentse Feesten. Dan kan je bij ons komen genieten van lekkere wijntjes en winesicles, ijsjes gemaakt van roséwijn. Ook dan nodige we al eens een dj uit, om de nacht goed in te zetten met vrienden. En ook tijdens de Patersholfeesten in augustus is er vanalles te doen in EVÍN.
Wil je zelf iets organiseren? Dat kan! Verjaardagsfeestjes, trouwrecepties, doopfeesten… wij staan open voor al jullie voorstellen. Zo kan je bijvoorbeeld ook zelf een tasting organiseren met vrienden, of kan je hier komen aperitieven voordat je in Gent op restaurant gaat. Laat ons iets weten en we zorgen ervoor!

Zit je met een vraag? Aarzel dan niet om ons te contacteren via info@evingent.be

Deel uw mening