Treat yourself X 2: Heerlijke chocoladecake met rode wijn

’s Avonds in de zetel eten wij graag een stukje pure chocolade bij ons glas rode wijn. Waarom deze twee ingrediënten niet eens combineren in een heerlijke chocoladecake? Goed voor de feestdagen, een luie zondagnamiddag of gewoon om met de kids te bakken… Ah nee, oeps.

 


Ingrediënten voor de taart:
200 gr zachte boter, 200 gr basterdsuiker, 100 gr kristalsuiker, 2 eieren, 1 tl vanillesuiker, 250 ml rode wijn, 500 gr bloem, 1 tl bakpoeder, snuifje kaneel, 250 gr cacao

Ingrediënten voor de ganache:
200 gr pure chocolade, 125 ml room, 1 el kokosolie‘Calorieën tellen niet als je ze zelf gebakken hebt.’Het recept is simpel: meng 200 gram zachte boter met 200 gram basterdsuiker en 100 gram kristalsuiker. Als alles onder elkaar gemengd is voeg je er twee eieren, een theelepel vanillesuiker en 250 milliliter rode wijn aan toe. Meng tot je een rood mengsel hebt met kleine brokjes in, het ziet er niet zo appetijtelijk uit. Voeg daarna de bloem, een theelepel bakpoeder, een snuifje kaneel en 250 gram cacaopoeder toe. Mix het mengsel goed, zodat alles samen een mooi geheel vormt. Doe het roodbruin beslag in een taart- of cakevorm en bak 25 à 35 minuten op 180 graden in een voorverwarmde oven. 


Voor de ganache smelt je 200 gram pure chocolade door er 125 milliliter warme room bij te gieten in een grote kom. Roer het mengsel goed door, tot de chocolade helemaal gesmolten is. Voeg er dan een eetlepel kokosolie aan toe, en roer nog eens goed zodat je een gladde ganache krijgt. Als de taart gaar is (check met een mespunt, het deeg mag niet blijven kleven) laat je hem uit de vorm afkoelen, waarna je de ganache erover giet.

Smakelijk! (PS: Calorieën tellen niet als je ze zelf gebakken hebt.) 


Nog inspiratie nodig?

Kijk even rond in de webshop, of kom langs in de wijnwinkel voor meer tips & tricks.