Date Night? Met deze wijnen scoor je altijd.

Ga je binnenkort op date? Of het om de eerste of de vijfhonderdste date gaat, met deze wijnen scoor je (bijna) altijd. Zo kan je perfect klinken op een romantische avond, én ook nog eens indruk maken met je wijnkeuze. Wie deelt nu niet graag een lekkere fles met een geliefde, am I right? 

Dé klassieker van alle klassiekers, Champagne, doet het altijd.

Eerst en vooral heeft een fles champagne openen iets heel feestelijk. ’t Is verfrissend, classy en de fijne pareling houd je wakker als de date toch een beetje tegenvalt. Daarnaast is het ook dé ideale manier om een maaltijd te beginnen, je krijgt vanzelf honger en je zenuwen zullen afnemen na een glaasje champagne. 

Ga je op date op een mooie lente- of zomerdag, kies dan eens voor een Franse rosé.

Wij verkiezen er 1 uit het zuiden, uit de Provence of Languedoc bijvoorbeeld. Deze lichte rosés kunnen zo goed als iedereen bekoren. Ze drinken makkelijk, zijn niet zwaar en zijn heerlijk verfrissend als je het wat warm krijgt. Daarnaast is de kleur een mooi extraatje. Zeg nu zelf, zo’n glaasje ‘roze’ wijn straalt iets vrolijk en romantisch uit. Rosé schuimwijn doet het ook altijd goed, en is net nog dat extra beetje feestelijker. 

Als je een witte wijn wil, kies dan voor een Viognier.

Het is één van onze favoriete druiven, en wij kennen niemand die de druif niet lekker vindt. De wijn heeft een vol en vettig toetsje, zonder overheersend te zijn. Daarnaast neigt Viognier vaak naar mandarijn, perzik, mango, kamperfoelie, en romantische rozenblaadjes. Rozenblaadjes, moeten we nog meer zeggen? Geef je wederhelft eens een naar rozen geurende wijn, in plaats van een boeket. De geur van rozen zou trouwens een kalmerend effect hebben, en dus de zenuwen wat sussen. 

Kies je voor een rode wijn, ga dan voor een Garnacha of Grenache, of een Côtes du Rhône.

Grenache wijnen zijn mooi rood van kleur, en rood is toevallig ook de kleur van… de liefde, jawel. Een goeie Grenache is daarnaast ook heerlijk fruitig, vol rode besjes. Het zijn complexe wijnen, die toch toegankelijk genoeg zijn om meer dan één glas van te drinken.
Zoek je iets easy drinking met net dat beetje extra complexiteit, kies dan voor een GSM-blend. Grenache, Syrah en Mourvèdre vind je vooral terug in de Rhône. De lichte en fruitige Grenache krijgt meer karakter door kruidige accenten en body van de Syrah. Mourvèdre zorgt dan voor meer structuur in de wijn en een lange afdronk. Goed om zo van te genieten, of te combineren met een stukje vlees of een lekkere pasta.

Succes! 

Nog inspiratie nodig?

Kijk even rond in de webshop, of kom langs in de wijnwinkel voor meer tips & tricks.

Deel uw mening