Lazy mode: ON — De perfecte wijnen bij Comfort Food

De herfst en de winter brengen veel koude, grijze dagen met zich mee. Tijd dus voor wat gezellige comfort food, vinden wij. Maar hoe combineer je comfort food met wijn? Wij helpen je met plezier om van een simpel gerecht een hartverwarmende avond te maken.

Zeg je comfort food, dan denken wij vooral aan: macaroni met kaas en ham, hespenrolletjes in de oven, simpele croques, hutsepot met spruitjes en spekjes, puree met frikandon, gehakt Parmentier. Het helpt allemaal na een lange werkdag wanneer je thuiskomt en het al veel te vroeg donker wordt. En het geeft ons keer op keer een warm gevoel als we deze gerechten koken én verorberen. Maar je combineert ze niet altijd even makkelijk met wijn, vandaar deze tips. 

Gerechten met kaassaus passen algemeen genomen goed bij witte wijnen van de Viognier druif en niet (al te) houtgelagerde Chardonnay wijnen. Ook vlotte rode wijn zoals een Barbera D’Asti of een Merlot kan je schenken bij macaroni of hespenrolletjes. Carmenère en Cabernet Franc zijn dan weer druiven die goed samengaan met gesmolten kaas, ze vangen de vettigheid goed op met de nodige zuurtjes en hun goed gestructureerde tannines. Wij helpen je met plezier om van een simpel gerecht een hartverwarmende avond te maken.Hutsepot, puree met frikandon en gehakt Parmentier kan je goed combineren met een Oostenrijkse Grüner Veltliner of een vettige Chardonnay. Als je liever rood drinkt, kan je kiezen voor een Italiaanse Montepulciano d’Abruzzo. 

Naast deze heerlijke huisgemaakte gerechten, kan comfort food natuurlijk ook afgehaald worden. Denk maar aan vettige burrito’s met veel kaas en bonen, ribbetjes, chicken wings of frietjes van de frituur. Hierbij serveer je best uitgesproken wijnen, omdat de gerechten allemaal vettig en stevig zijn. Hier stellen we een Tempranillo of een Sangiovese uit de Oude Wereld voor, of een Cabernet Sauvignon of een Syrah uit de Nieuwe Wereld. Of doe eens echt gewaagd en combineer ribbetjes in barbecuesaus met een halfzoete Riesling, onze ontdekking van het afgelopen jaar! 

Naast deze combinaties kan je natuurlijk ook naar een biertje of cola grijpen, zeker bij frietjes van de frituur. Either way, santé! 


Nog inspiratie nodig?

Kijk even rond in de webshop, of kom langs in de wijnwinkel voor meer tips & tricks.

Deel uw mening